Spilleautomatens Historie

Slotmaskinen er oprindeligt opfundet i San Francisco af Charles Fey. Spilleautomaten, som vi kender den, har levet et langt og besværgeligt liv fra Liberty Bell maskinen til dens nuværende form, online spilleautomaten.

Læs videre for at få mere viden om spilleautomatens historie. Du må også meget gerne læse vores andre automat relaterede artikler.

Opfinderen: Charles Fey

Spilleautomaten blev opfundet af bilmekanikeren, Charles Fey fra San Francisco, Kalifornien, USA, sidst i det 19. århundrede. Maskinen havde tre snurrende hjul, og på hvert hjul var der i alt 5 symboler – hestesko, diamanter, es, hjerter og en sprækket Liberty Bell, hvorfra den originale spilleautomat har modtaget sit navn.

Når spilleren fik tre ens symboler på række, udløste det en gevinst. Gevinsten blev valgt af spillets ejer.
Som alle spilleautomater, blev den en-armede tyveknægt lavet for at skabe et overskud til dens ejer. Fey lavede disse spilleautomater i hans lille forretning, og tilbød lokale forretninger at have dem stående, hvis de ville dele overskuddet 50/50 med Fey.

Liberty Bell automaterne fik en overvældende succes og banede vejen for at fremadstormede mekanisk spilindustri.


Udviklingen af Spilleautomaten

I 1891 blev den første spilleautomat designett i New York af Pitt og Sittman. Den pralede af at have 5 trummer som skulle ligne pokerhænder. Og den blev udset til at øge populariteten på spillet.

Det vidste sig at holde stik, og den blev hurtigt populær  blandt spillere overalt, men mest af alt i dens hjemby New York. På dette tidspunkt i historien ville det have været svært, at finde en bar der ikke have mindst en automat stående.

Til forskel fra Feys maskiner, så havde Sittman og Pitts maskine ikke noget automatisk payback mekanisme. Det betød, at de steder i New York der havde dem stående, udbetalte gevinsterne i form af varer. Det kunne være gratis drikkevarer, cigarer eller andre ting.


Den Moderne Slotmaskine

I 1963 udviklede Bally Technologies den første fuldelektroniske maskine. Den blev kaldt Money Honey. Selvom tidligere maskiner som High Hand poker grundlæggende tilbød det samme som elektroniske automater, så tillod Money Honey, at der kom en automatisk payout. Dette betød, at maskinen ikke længere krævede, at der skulle stå en medarbejder ved maskinen. Denne maskinens popularitet gjorde, at der kom flere elektroniske spil.

'Skill stop' knapper blev tiføjet til nogle spilleautomater af Zacharias Anthony i de tidligere 70-ere. Disse knapper gjorde spilleren i stand til, at stoppe hver enkelt hjul uafhængigt af de andre. Det betød, at spilleren fik en lidt større chance for at vinde.

Den første video automat kom på gaden i 1996, og den der første der tilbød en bouns runde var Reel ’Em In, udviklet af WMS Industries Inc.. Denne maskine ændrede displayet, så den også tilbød et mini spil, hvor det var muligt at vinde endnu flere penge.

Alle disse automater lyder oldnordiske, når vi tænker på den moderne udvikling I form af online kasinoerne, som har bredt sig til hele spilverdenen og til millioner af hjem kloden over.