Video Poker ordliste

Onsdag 27 Juli, af Gabriel

I listen herunder finder du populære video poker udtryk. Hvis du stadig har spørgsmål om spillet, foreslår vi at du læser en af vores mange artikler om video poker. 

Ace-High:  En hånd med et Es og fire andre kort, der ikke tilfører nogen værdi. (F.eks: 3, 6, 8, 10 + Es)

Aces Full: Et Fuldt hus, der består af 3 Eses og et par. (F.eks:A,A,A9,9)

Court Card: En Knægt, Dame eller Konge.

Deuce: En to'er.

Face Card: En Knægt, Dame eller Konge.

Flush: Fem kort i samme kulør, men normalt ikke i numerisk rækkefølge. (F.eks: 3 , 6 , 8, 10, Q)

Fire-korts Flush: Fire kort i samme kulør. Du skal bruge et femte kort i samme kulør for at have en Flush. (F. eks: 4, 7, 9 J)

Fire ens: Fire kort med samme nummerværdi og et andet kort. (F.eks: J,J,J,J+ 3) 

Fuldt hus: Tre afsamme nummerværdi og et par. (F.eks:k,k,k, `4,4)

Gap:  Dette henviser til hvor mange kort, der mangler når du har tre 3 kort på vej til en Straight. (F.eks: 4,5,6 har ingen gaps 4,6,7 har et gap mellem 4 og 6; 4,7,8 har to gaps mellem 4 og 7)

Hånd: De fem kort, der udgør de kort, du har på hånden.

High Card: De kort du har på hånden med den højeste værdi. (F.eks: Konge er det højeste kort på hånden med 2, 5, 10, J, K.)

Højt par: Et par af Knægte, Damer, Konger eller Esser. (F.eks: K, K)

Inside Straight:  Du har fire kort af en Straight, men du mangler et kort i midten af rækkefølgen for at gøre den komplet. (F.eks: 2, 3, 5, 6. Du mangler en 4'er for at have en Straight.)

Jacks or Better video poker: Den mest populære variation af video poker. Reglerne er temmelig enkle, hvilket gør det til et godt begynderspil. Lær mere om Jack or Better.

Joker: et ekstra kort, der bliver spillet som et Wild card (bonus kort) i nogle variationer af video poker, som bliver spillet med et spil kort med 53 kort.

Max Bet: Det maksimale bet du kan lave er normalt 5 mønter eller 5x maskinens værdiangivelse.

Outside Straight: Fire kort i numerisk rækkefølge, der mangler et ekstra kort for at gøre en Straight komplet. (F.eks: 5, 6, 7, 8. Du mangler 4 eller 9 for at gøre din Straight komplet.)

Et par: To af same slags kort og tre andre kort. I de fleste video poker variationer kan par med kort af nummerværdier ikke vinde, men kun hvis du har et par med Knægte eller højere kort. (F.eks: J,J+ 4, 10, Q)

Pay off (udbetaling): Antallet af mønter der vindes for hver kombination af vinderhænder. Du kan finde udbetalingen for hver hånd i spillets udbetalingsskema.

Pay Table (udbetalingsskema): Et skema det viser spilleren, hvilken udbetaling der er for alle vindende hænder ved hvert bet. Se udbetalingsskemaer for de mest populære variationer i vores artikel om video poker odds.

Progressiv video poker: Video poker spil der har en jackpot, som fortsætter med at vokse desto flere spillere, der deltager i dem. Læs mere om progressiv video poker.

Rank (rangering): Kortets værdi kaldes også for Rank. (Ex: 9, J, K. Kongen har den højeste Rank for disse tre kort.)

Royal Flush: Fem royale kort (10, J, Q, K og Es) i  samme kulør. Dette er den bedtse hånd du kan have og giver derfor den maksimale udbetaling.  (F.eks: 10, J, Q, K , A)

Straight: Fem kort i numerisk rækkefølge, men ikke i samme kulør. (F.eks: 5, 6, 7, 8, 9 i forkellige kulører)

Straight Flush: Fem kort i numerisk rækkefølge og i samme kulør. (F.eks: 3♦, 4♦, 5♦, 6♦, 7♦)

Suited: Kort i samme kulør. (F.eks: 7 og 10 er begge i samme kulør.)

Tre ens: Tre Kort af samme nummerværdi  og to andre kort. (F.eks: 10,10,10 + 2, 5)

To par: To individuelle par og et andet kort. (F.eks:  4,4,J,J + 6)

Wild Card (bonuskort): Et kort der kan spilles som et hvilken som helst andet kort i kortspillet. Wild cards (bonuskort) giver spilleren flere vinderchancer for at få en vindende hånd. I Deuces Wild er alle to'ere Wild cards og kan spilles som et hvilket som helst andet kort.