Roulettens historie

Det menes, at roulettens historie går så langt tilbage som til de gamle egyptere, der spillede spil som lignede roulette meget. Spillet som vi kender det i dag, er opstået på grund af en mands ønske om, at forstå begrebet om evig bevægelse. I over tre hundrede år har roulette været kendt i gambling verdenen – først i Frankrig, derefter i resten af Europa, siden i USA og andre lande og til sidst over hele kloden ved hjælp af internettet.

Det Snurrende Hjul

Blaise Pascal, en fransk opfinder, matematiker, fysiker og filosof, er den person, der måske har gjort mest, for at gøre rouletten til det vi kender i dag.

Pascals fokus på at opfinde en maskine der kunne skabe en endeløs bevægelse udmundede i opfindelsen af roulette hjulet. I 1655 udviklede han et hjul der havde 35 huller, hver af dem var nummererede. Og da han snurrede hjulet, lagde han en kugle ned og lod den køre rundt indtil den lagde sig i et af hullerne. Herefter skrev han skrev nummeret på hullet ned.

Det gjorde han hver gang han snurrede rouletten.
Potentialet i at tjene penge på væddemål med dette hjul resulterede i opfindelsen af fransk roulette.

Roulette spillet ser ud til at være et resultat af en blanding af forskellige hjul og brætspil. Det blev i begyndelsen primært spillet i Frankrig, og blev til sidst forbundet med den overdådige franske Monte Carlo region, hvor roulette blev kendt for at være de sofistikeredes og de mange playboys foretruknes spil.
Roulette blev de rige og berømtes spil.


Nullet blev Tilføjet

I 1842 lavede Francois og Louis Blanc historie da de ændrede hjulet ved at tilføje et nul. Dette gav spillerne et nummer mere, som de kunne placere deres væddemål på, men endnu vigtigere så gav det huset meget bedre odds for at vinde, dette betød at numrene nu strakte sig fra 0-36.
 
De farvede sandsynligvis også numrene på hjulet, skiftende fra rød til sort, og gjorde dem lettere at læse. På dette tidspunkt spredte rouletten sig ud over hele Europa, særligt på grund af dets høje odds, enkle regler og de mange muligheder for at sætte et væddemål på.


Fra Europa til Amerika

Det siges, at franske nybyggere som kom til New Orleans, er ansvarlige for, at bringe spillet til Amerika. Spillet spredte sig op langs med Mississippi floden og ind i det 19. århundredes Amerika. Som USA ekspanderede vestpå, og byer blev opført, og så dagens første lys, opstod der et behov for forskellige former for underholdning.

Saloons, flodbåde med spil og servering af alkohol, spillehaller og forskellige andre steder med underholdning blev en stor del af roulettens historie. Rouletten blev hurtigt en del af spillemiljøet sammen med mange andre spil.

På det tidspunkt i historien blev der spillet flere forskellige slags roulette, men efterhånden blev den amerikanske version kendt for dets brug af bade nu log dobbel nul. Det dobbelte nul blev ofte erstattet med den amerikanske ørn. Det var også amerikanerne som farvede nullet og det dobbelte nul grønt, hvilket gjorde dem lettere at læse.

Dette var deres bidrag til roulettens historie. Siden hen blev det indarbejdet i den franske og europæiske udgave af spillet.

Hvis du vil have mere viden om de forskellige roulette borde og hjul, så kan du klikke dig ind på vores sider der fortæller mere om europæisk, fransk og amerikansk roulette.


Rouletten og Elektronikken

Med opfindelsen af internettet ændrede roulettens historie sig for altid, da spillet hurtigt blev tilgængeligt for spillere over hele Jorden. Nu kan spillere sidde foran deres computer, uanset hvilket tidspunkt på dagen og spille roulette.

Rouletten, som vi kender den i dag, har udviklet sig over cirka 300 år. Og med opfindelsen af internettet, hvem ved hvordan rouletten vil se ud 300 år ude i fremtiden?